El Gremi d’Hotels de Barcelona denunciarà als establiments d’allotjament turístic que operen sense cap tipus de llicència

NOTA DE PREMSA. ACATUR (12/12/2012)

El sector interposarà diverses denúncies davant l’Ajuntament de Barcelona, a qui demana més contundència.

El Gremi d’Hotels de Barcelona (GHB) interposarà, davant l’Ajuntament de Barcelona i altres administracions públiques, diverses denúncies administratives sobre els establiments que ofereixen serveis a la ciutat sense disposar de cap tipus de llicència, operant fora de la llei.

Aquesta mesura forma part del projecte conjunt que el Gremi d’Hotels de Barcelona (GHB) i l’Associació Catalana d’Albergs Turístics (ACATUR) estan duent a terme per eradicar de la ciutat aquest tipus d’activitat il•legal. L’acusació se suma a les 80 denúncies que ja ha formulat ACATUR entre els mesos de juliol i novembre.

Tot i destacar la contribució i implicació de l’Ajuntament de Barcelona en aquesta matèria, les dues entitats demanen més contundència administrativa per part del Govern municipal i de la resta d’administracions públiques implicades. Així mateix, demanen més agilitat en el tancament d’aquests establiments que actuen fora de la legalitat, ja que són les mesures que poden afavorir l’arribada d’un turisme de qualitat a la ciutat.

En aquest sentit, l’oferta d’allotjament turístic il•legal a Barcelona ha augmentat la seva presència de forma desmesurada en els darrers anys. Per això, el sector representat per aquestes entitats vol defensar els llocs de treball que ofereixen i garanteixen els establiments turístics legals, a més d’eradicar la competència deslleial que suposen.

Aquests establiments il•legals no assumeixen costos ni despeses administratives i no prenen les mesures de salut pública i de seguretat adequades als serveis i places que ofereixen, constituint un elevat risc per als turistes que s’hi allotgen, a més de generar un important malestar veïnal i ciutadà.

Avui en dia és possible trobar a Barcelona aquest tipus d’establiments sense cap llicència. Alguns ofereixen places molt per sobre de la seva capacitat, en alguns casos 13 vegades per sobre de les places permeses, com, per exemple, un establiment que legalment té 23 places però en realitat n’ofereix 300; d’altres proporcionen serveis no permesos o amb instal•lacions amb un nivell molt inferior del que fixa la llei.

Gabinet de premsa d’ACATUR

Seu social d’ACATUR –c. Diputació, 238. Entsòl. 3r. 08007 Barcelona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

www.acatur.cat